Olśniła mnie jednak myśl z cyklu "proste, szybkie i smaczne ze zbiorów matczynych"!

Skład: (w tym przypadku) pół puszki tuńczyka w oleju, twaróg (ok. 1/3 opakowania), pietruszka, sól, pieprz.
Wykonanie: Tuńczyka i twaróg wrzucamy do miseczki (talerza głębokiego), widelcem ugniatamy na w miarę spoistą masę (jak kto woli). Dodajemy pietruszkę, sól, pieprz do smaku i gotowe!
RADA! Polecam sposób mojej mamy na pietruszkę i koperek zimą. Kupujemy pietruszki/koperku, myjemy, suszymy, szatkujemy jak lubimy, wrzucamy do pudełka po lodach (inne naczynia też mogą być) i do zamrażalnika.
Krótki, ale pyszny i treściwy wpis ;)
No no no..własnie o to to! Tak się robi jak się jest głodnym a właściwie nie ma nic do jedzenia.
OdpowiedzUsuńPasta tuńczykowo-pietruszkowa dla mnie może być małym problemem, bo nieczęsto kupuję tuńczyka...nie wspominając o twarogu^^' Ale za to pietruszki mam w bród!! XD
Moja mama stosuje dokładnie taki sam sposób na przechowywanie pietruszki/koperku^^ (To i mnie się dostaje:D)